No photo available. Represent Ilona Kállay? Add or change photos at IMDbPro
STARmeter
SEE RANK
Up 136,537 this week

Ilona Kállay (1930–2005)

Ilona Kállay was born on December 14, 1930 in Miskolc, Hungary. She was an actress, known for Child Murders (1993), S.O.S. Szobafogság! (1987) and Hüség (1964). She was married to József Kautzky. She died on July 15, 2005 in Budapest, Hungary. See full bio »

Died:

(age 74) in Budapest, Hungary

Michael B. Jordan and Other Actor-Turned-Directors in 2017

With the recent announcement that Michael B. Jordan will be stepping into the director’s chair, Tim Kash discusses some of the greatest actors turned director, as well as some new faces to the game.

Watch more of "The IMDb Show"

Around The Web

 | 

Powered by ZergNet

Do you have a demo reel?

Add it to your IMDbPage

Connect with IMDb


How Much Have You Seen?

How much of Ilona Kállay's work have you seen?

Known For

Child Murders
(1993)
S.O.S. Szobafogság!
(1987)
Hüség
Hüség Veron
(1964)
Spanyolul tudni kell
Spanyolul tudni kell Viola néni
(1984)

Filmography

Jump to: Actress | Self
Hide Hide Show Show Actress (89 credits)
 2004 [email protected]ú (TV Series)
Melinda
 2002 Love Till Last Blood
Ágota's Mother (as Ilona Kállai)
 1999 Körömszakadtáig (as Kállai Ilona)
 1987-1999 Szomszédok (TV Series)
'Szép' Ilonka Zombori / Zombori 'Szép' Ilonka
- Episode #1.314 (1999) ... 'Szép' Ilonka Zombori (as Ilona Kállai)
- Episode #1.294 (1998) ... 'Szép' Ilonka Zombori (as Ilona Kállai)
- Episode #1.284 (1998) ... 'Szép' Ilonka Zombori
- Episode #1.269 (1997) ... 'Szép' Ilonka Zombori (as Ilona Kállai)
- Episode #1.266 (1997) ... 'Szép' Ilonka Zombori (as Ilona Kállai)
 1998 Üstökös (TV Short)
Anya
 1996 Éretlenek (TV Series)
Fortune-teller
- Egy kis késedelem (1996) ... Fortune-teller
 1996 Hello Doki (TV Series)
- Vendég valahonnan (1996) ... (as Kállai Ilona)
- Nehéz lecke (1996) ... (as Kállai Ilona)
- A doki megkisértése (1996) ... (as Kállai Ilona)
- Nem érdemes meghalni (1996) ... (as Kállai Ilona)
 1994 Der Salzbaron (TV Mini-Series)
Gräfin Rakosy
- Verwirrte Gefühle ... Gräfin Rakosy (as Ilona Kallai)
- Lippen schweigen ... Gräfin Rakosy (as Ilona Kallai)
- Letzte Walzer ... Gräfin Rakosy (as Ilona Kallai)
- Langer Abschied ... Gräfin Rakosy (as Ilona Kallai)
- Kaiserwetter ... Gräfin Rakosy (as Ilona Kallai, credit only)
 1994 Fényérzékeny történet
Nagymama
 1993 Child Murders
Bizsu
 1992 Regina auf den Stufen (TV Series)
Schwiegermutter
- Lebensweichen (1992) ... Schwiegermutter
 1991 Hamis a baba
Árverésvezetõ
 1991 The Princess and the Goblin
Great Great Grandmother Irene (Hungarian version, voice, uncredited)
 1988 Fenn az ernyö, nincsen kas (TV Movie)
Viziné
 1988 Szerelem második vérig
Ágota anyja
 1988 A védelemé a szó (TV Series)
Bírónõ
- Törvény és remény (1988) ... Bírónõ (as Kállai Ilona)
 1987 S.O.S. Szobafogság! (TV Movie)
 1975-1987 Zenés TV színház (TV Series)
Piri / Dr. Schön Tóni
- Kártyaaffér hölgykörökben (1987) ... Piri (as Kállai Ilona)
- Egy csók és más semmi (1975) ... Dr. Schön Tóni
 1986 Love Till First Blood
Ágota anyja (as Kállai Ilona)
 1985 Kémeri (TV Series)
Miss Maud, Night-Club Owner
- Stella (1985) ... Miss Maud, Night-Club Owner
 1985 Rafinált bünösök (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1984 Az élet muzsikája - Kálmán Imre
Kálmán Imre anyja (as Kállai Ilona)
 1984 Eszkimó asszony fázik
Laci anyja (as Kállai Ilona)
 1984 A férj vadászik (TV Movie)
Latour asszony (as Kállai Ilona)
 1984 Hal négyesben (TV Movie)
Cecilia (as Kállai Ilona)
 1984 Kölcsönlakás (TV Movie)
Judit, Dobos felesége (as Kállai Ilona)
 1984 Spanyolul tudni kell (TV Movie)
Viola néni (as Kállai Ilona)
 1983 Sértés
Eladónõ (as Kállai Ilona)
 1983 Az áldozat visszatér (TV Movie)
Susanne (as Kállai Ilona)
 1983 Harmodios... és meg kell dögleni (TV Movie)
Anya (as Kállai Ilona)
 1983 Háry János (voice)
 1983 Mint oldott kéve (TV Series)
Bruxhuberné
- Magyarország-Bécs-Colmar-Párizs 1849-1951 (1983) ... Bruxhuberné (as Kállai Ilona)
 1982 A 78-as körzet (TV Series)
Szabóné
- Festés-mázolás (1982) ... Szabóné
 1982 A tenger (TV Mini-Series)
- Episode #1.3 (1982)
- Episode #1.2 (1982) ... (as Kállai Ilona)
 1982 Csak semmi politika (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1982 Fehér rozsda (TV Movie)
Glückné (as Kállai Ilona)
 1982 Két férfi az ágy alatt (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1982 Tökéletes házasság (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1981 A hátvéd halála és feltámadása (TV Movie)
Kereskedõnõ (as Kállai Ilona)
 1981 Gyilkosság a 31. emeleten (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1981 P. Howard. Írta: Rejtö Jenö (TV Movie)
Maud
 1981 Irány Caracas (TV Movie)
Klári, Barna felesége (as Kállai Ilona)
 1980 Duty Free Marriage
Olga (as Ilona Kállai)
 1979 Gombó kinn van (TV Movie)
 1979 Ítélet elött (TV Mini-Series)
Bírónõ
- Negyedik menet (1979) ... Bírónõ (as Kállai Ilona)
 1978 Második otthonunk: Az áruház (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1978 Második otthonunk - Házi mulatságok (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1978 Mire megvénülünk (TV Mini-Series)
Anya
- Episode #1.5 (1978) ... Anya (as Kállai Ilona)
- Episode #1.2 (1978) ... Anya (as Kállai Ilona)
- Episode #1.1 (1978) ... Anya (as Kállai Ilona)
 1978 Naftalin (TV Movie)
Csaplárosné, Manci (as Kállai Ilona)
 1977 Bezzeg a Töhötöm (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1977 Muslicák a liftben (TV Movie)
 1977 Who Has Ever Seen Me?
Blanka madame
 1977 A hallgatás ára (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1977 Földünk és vidéke (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1977 Hungária kávéház (TV Series)
- Nök apróban (1977) ... (as Kállai Ilona)
 1976 Robog az úthenger (TV Series)
Gajdosné
- Háromnapos ünnep (1976) ... Gajdosné (as Kállai Ilona)
 1975 Hogyan viseljük el szerelmi bánatunkat?!... (TV Movie) (as Ilona Kállai)
 1973 A palacsintás király (TV Movie)
Derelye's Wife
 1973 Lányarcok tükörben
Vera anyja
 1972 A fekete város (TV Movie)
János Görgey's Wife
 1971 Egy óra múlva itt vagyok (TV Mini-Series)
Gorsky felesége / Gorskyné
- Szökevények (1971) ... Gorsky felesége
- A kelepce (1971) ... Gorskyné
 1971 Régi idök mozija (TV Movie) (as Kállai Ilona)
 1970 Holnap reggel (TV Movie)
Lendvainé
 1970 Pesti erkölcsök (TV Movie)
Feleség / úrnõ / egy hölgy
 1969 Bözsi és a többiek (TV Mini-Series)
- Érettségi találkozó (1969) ... (as Kállai Ilona)
 1969 Mi újság Pesten? (TV Movie)
 1968 A sofför visszatér (TV Movie)
 1967 Zhurnalist
 1967 Jaguár
Mrs. Cvibak
 1966 Az igazságtevö (TV Movie)
 1965 Kristóf, a magánzó (TV Movie)
Delikátné õnagysága
 1965 Nem
 1965 My Way Home
Hazatérõ nõ
 1965 Dongó (TV Movie)
Manka
 1964 Hüség (TV Movie)
Veron
 1963 Mici néni két élete (as Kállai Ilona)
 1962 A kilencvennégyes tartálykocsi (Short) (as Kállai Ilona)
 1961 Csutak és a szürke ló
Woman in Night Street
 1959 Májusi dal (Short)
 1959 Up the Slope
Singer Wannabe (as Ilona Kállai)
 1959 Kölyök
Prostitute
 1956 Több, mint játék (Short)
Show Show Self (1 credit)
Edit

Personal Details

Alternate Names:

Kállai Ilona | Ilona Kallai | Ilona Kállai
Edit

Did You Know?

Star Sign:

Sagittarius

Contribute to This Page